More selected projects

I de kommende år opføres op mod 10.000 nye ungdomsboliger i hele landet. I den forbindelse har det været helt centralt at undersøge, hvordan det sociale miljø og fællesskabet i boligerne kan styrkes, så de mest optimale rammer gør sig gældende for de mange nye beboere. 2+1 har for fsb og Københavns Kommune udarbejdet en undersøgelse af fællesskab og socialt miljø i kollegie- og ungdomsboliger, der har udmøntet sig i en række konkrete anbefalinger til, hvordan man skaber og understøtter et godt socialt miljø.

Flere af anbefalingerne fra undersøgelsen er allerede blevet implementeret i Øselsgården på Amager, der er de første nyopførte almene ungdomsboliger i København i 20 år. 2+1 har bl.a. stået for facilitering af workshops med en gruppe udvalgte unge - Øselsgårdens ”first movers” – der har været med til at udpege stedets værdier og kickstarte de sociale aktiviteter.

2+1 har udviklet en visuel identitet til Øselsgården på baggrund af input og ønsker fra beboerne. Identiteten tager udgangspunkt i det karakteristiske Ø. Derudover er Øsel er den største ø i Estland og alle fællesrum i Øselsgården har således fået navn efter udvalgte danske øer.

FSB OG KØBENHAVNS KOMMUNE

ØSELSGÅRDEN

UNDERSØGELSE // ANALYSE // IDÉKATALOG // VISUEL IDENTITET // INDDRAGELSE // FACILITERING